Football polka and porn

Gårdagen började med ett tidigt äventyr ut i bushen där jag och Paul, en av mina housemates, skulle leta efter biljetten till machen som en kille gömt.
Saken var att han skulle lämnat min biljett när han var förbi vårat hus, men glömde, så han gömde den någonstans ute i nowhere. Väl hemma bar det sedan av till förfestandet. 10 på morgonen började vi hinka öl... Jag är inte en stor fan av öl men amerikansk öl smakar som vatten typ....
Bland annat var vi förbi ett gäng som byggt ett öltorn med slangar så att man ska tömma en pitcher eller två på en gång... ni fattar right?  Ok, det här var en konstruktion för tolv pers. Good work guys !
kan tillägga att jag inte representerade sverige på bra sätt där =) även om det smakar vatten är det fortfarande öl =(

Hela stan var klädd i rött eller vitt. Alla hade t-shirts med Wisconsin eller Bucky på. (Bucky är maskoten för laget.) Bilar parkerade med bakluckorna uppfällda fungerade som bord för öl och snacks. Med hjälp av lite campingstolar förvandlades området sedan till en mini pub.
Matchen i sig var sooo goooooood. Jag hade Pete som förklarade reglerna för mig och Wisconsin vann ganska duktigt över Akron som vi spelade emot. Dock var det sjukt mycket annat än matchen som pågick. Marching band, cheerleaders, the mascot. Vågen i alla dess former. En hel stadion som skakade sina nycklar vid varje kick-off. 80 000 personer av stadens ca 210 000 inv var på matchen. å de som inte hade biljetter festade duktigt innan och under ändå :P

And the Jump Around. Youtube länk så ni kan få en hint om vad det är....



efter matchen tog vi oss downtown å käkade. Hela stan var fortfarande som en stor fest. Amazing. Lite häng i stan sen hem för att sova.
Brände mig otroligt under matchen btw... mitt ansikte är som ett jävla stopplyse =P

väcks av Paul som bjuder in mig på som pot i köket med ngra vänner. Tackar nej till spliffen men gör dem sällskap å dricker kaffe. Nu börjar jag dock få lite vibbar av Paul som säger mig att han kanske raggar lite grann =S min andra roomies gör oss sällskap och vi drar så småningom vidare. Lite mat och sedan till en tysk krog.

Polka, Paul propsade på polka. ok. Well, svårt att komma ifrån utan att vara otrevlig trots att jag aldrig dansat det förut... ungefär som bugg men att man hoppar hela tiden. Det tog inte låg tid förrän vi alla hoppade runte på dansgolvet med folk från 21-60.
Blir dock allt tydligare att Paul stöter på mig å efter att ha frågat de andra om de visste hur man brukar vara its all set. Han raggar på de flesta vikings. men ändå känner jag att det är en lite konstig situation att hantera eftersom vi bor i samma hus... mycket lättare att det kan bli en konstig stämning om man tar upp det... well well.. kan vara det weet and the beer as well.

Jag otto och matias drar vidare för att möta upp lite andra kompisar, Paul och hans vänner stannar dock ett tag till. =)
kvällen avslutas sedan med att jag och några andra hamnar hemma hos en tjej, beställer pizza och kollar på soft fake porn.
Hemma lokal tid 4 00 .
Long day and a long night. =)



varför är jag i USA?

Kom och tänka på att det inte är en självklarhet.

sagan börjar med att Ottilia gick genom SU's korridorer en dag som alla andra i början av mars. Som vanligt skummade hon anslagstavlorna i hopp om att hitta något roligt eller intressant. En i övrigt tråkig lapp hade texten "the opportunity of your life" Allteftersom hon läste lappen som utlovade ett studieår i USA, boende och resor till den djärve student som passade in på deras kvalifikationer och vågade söka så tänkte hon. Ja, jag fyller ju inte alla kraven... men nästan lite av varje... jag kanske ska testa för skojs skull?

Off she went. kraffsade ihop en ansökan och snart var kuvertet på posten. Tiden gick och Ottilia blev så småningom kallad till en intervju där hon blev grillad av fem tidigare stipendiater. Nervös men glad att pärsen var över tog hon sig hem från den stora staden. På kvällen när Ottilia stod ute på landet och borstade på sin häst ringde telefonen. Kan ni gissa vem det var kära läsare? Jo, alldeles riktigt. Det var representanten från organisationen Brittingham Viking org. som kom med goda nyheter =)

på den vägen var det.

Sedan dess har mycket förändrats men jag är ändå här i usa som planerat. inte skulle jag ha en kärlek att sakna hade jag tänkt.
Något annat som inte gått som planerat är att studiekostnaderna höjts. så nu fattas det ca 6000$ som jag inte har möjlighet att lägga ut själv. Efter en disskussion med studievägledaren fick jag veta att jag inte kan ta mindre poäng per termin för att minska kostnaderna utan det är att korta ner tiden som gäller om inte organisationen har budget att skjuta till ytterligare pengar utöver de jag redan fått.

time will tell hur lång min vistelse här blir.

morgondagen är lovande. Fotballgame. Tydligen stadens största event. Ser framemot det sjukligt mycket och hann precis skaffa en Badgers T-shirt som är obligatoriskt =)

love to ya all.. och är det någon som är intresserad av Viking stipendiet.. så hör av er ; ) de har års eller sommar stipendier. =)

/ ottilia

tränings dagbok

Eftersom detta är som min lilla dagbok täker jag integrera den med att skirva träningsdagbok också..

är i sjuuukt dålig kondition efter en sommar utan träning... ingen häst att ta hand om och alldeles för mkt cigg och onyttigheter..

so.. gick utanför dörren 06:30 lokal tid å började med att gå/springa i 30 min... av dessa var ca 12 min jogging... en riktig trvisel runda... lite tråkigt utan musik å noll koll på området,.,, inte det bästa som finns att springa på asfalt inte,..

men ett sjukt bra sätt att lära mig hitta =)

dags för lite stretching så jag inte glömmer det =)

Turning point

My first days here in Madison have been full of longing back home for my loved ones. Annoyance of my roomates who are incapable of planning, but very good at stressing to get to know everyone... I'm not that kind of person, I rather talk to people cause I find something intresting about them, not just talking to everyone in order to become the popular one who knows the whole school... Thus I've been kind of sick and tired of running around at events for international students with two guys who are desperate to become the central points for the social life... Maybe I've also been a bit short tempered because of my jetlag and from not knowing how long my stay here will be...

however... tonight we the members of the viking house went to a bbq held by another viking, Jeremiah. A nice dude who visited me this spring.. And I feel it was a turning point. We had a really nice time with beers and good company. I also met some nice ppl who I feel will become future friends that I'll enjoy spending time with =) We watched the obama speech, talked politics and made plans for the game this saturday... I also met this girl Emma who probably will go to the tattoo artist when I'll pierce my tongue. Helen, Jeremiahs sister was also a cool girl who taught me how to play a game which name I don't remember but had something to do with balls.

Finally I've met some ppl who are not crazy italians or chinese dorks... ok.. I'm not racist... just some of my bad mood from the past days shining through. =P
And finally I'm starting to feel that yes... this stay may actually become what I've imagined and hoped for.

USA Baby!

Så. Nu är jag i Amerikat. The Amerikat.

Allting är allmänt förvirrat. Jag bor i ett hus med en norska, två finnar och två amerikaner.
Jag har ett rum med en säng som knarrar alldeles för lätt. Kommer bli ett litet problem när kärleken hälsar på. =)
turligt nog (kan man säga så?) så angränsar inte mitt rum till någon annans.

jag har tagit en promenad på morgonen, hittade en liten butik som var full av glass, chips, läsk, godis och diverse bakade saker. Men jag hade tur och hittade lite mjölk (jag älskar mjölk, speciellt tysk, kanske var detta lika gott?) lite mörkt bröd och philadelphiaost. mm jummy! promenerar hem, brer mackor, käkar och dricker mjölk.. blääää!!! den var asäcklig. isch.. bläää usch!
alltså... äcklig, big time,, hur ska jag klara mig utan mjölk?

duschen är för övrigt designad för dvärgar eller eskimåer snarare. För iskall var den också första 15 minutrarna..
Fick en kasse med lite tidningar och lotions från en norska som precis åkt hem... i kassen låg också något inplastat som såg ut som en sån där liten vibrator. halvt dildoformad men så liten att den bara gör nytta som just vibraor... hmm.. vem fan lämnar en sån sak tänkte jag... och så började jag fundera på varför? hon trodde jag skulle behöva den? en hint kanske? hey, I brought my own one =) 
tillslut vann nyfikenheten och jag kollade vad det var... ok. där jag trodde att batteriet skulle sitta, var en mini-tanbdorste och en liten tandkräm =P
hahahaha låååång näsa =)
något som säger att jag har tankarna på en sak? ändå har jag bara varit borta ett dygn =)

puss puss/
 en jetlaggad, trött ottilia


What would Jesus think? He made his reputation hanging naked on a pole

</

This girl is hillarious... crazy but hillarious... 

Somehow i just love her simplistic but wicked way of justifying stripping.
and to me... so long you don't feel bad from it.. whats the fault in earning money by taking off your clothes?

"you get paid like a hooker, but not screwed like one"

Kåt

Att vara kåt är ett ganska spännande fenomen...

man säger ju att killar i snitt tänker på sex var 20 sekund eller nåt.. Undrar om det har gjorts någon liknande undersökning för tjejjer, är skillnaden stor?

senaste veckorna har varit helt absurda när det kommer till kåthet. FlickanMedInsyn gav mig en hel del tips och sade att jag borde prova the sexual challenge, minst 5 orgasmer om dagen i en vecka... Jag har gjort attempts men aldrig hållit det en vecka i sträck...  ändå har min kropp vaknat till liv och upptäckt att alla de veckor i vintras då jag inte kunde bli kåt hur mycket jag än ville, ja dessa veckor behöver min kropp tydligen ta igen nu... målet är att jag ska försöka lyckas en vecka efter att jag flyttat.. hittils har det varit jobb och annat som kommit ivägen för att jag skulle fixa det... 

värt att nämnas kan ju kanske vara att jag har en totalt gorgeous guy som upptar mina tankar.. kanske kan skylla på honom också...

Ja, vad medför detta nu? koncentrationssvårigheter. Helt absurdt. Jag ser liknelser och kopplingar till sex hela tiden. vilket kan bli lite fel när man sitter å snackar med morsan å man börjar tänka på helt andra saker... inte bra..
Är det såhär det känns att vara pojke i tonåren? Liknar det jag föreställt mig i alla fall. Hur överlever man?

igår var också helt amazing. Typ två meningar, hej, läget? hej, det är bra, sjäv? sen sa vi knappt ett ord till varandra på två timmar.
That is löööööööööv =D


annars då... hittills sockerfri, nästan... gjorde en liten tabbe i förrgår.. råkade glömma att jag skulle sluta med det där :P å att bli fri från kaffe... inte tal om ännu på ett tag...
nåja.. kommer bli många challeges framöver. Upptäckte att jag blivit både tjockare och svagare igår när jag fick låna en kompis häst... Ridbxorna satt tajtare än de gjorde sist, å orken uppe på hästryggen var katastrofal.. Ännu en sak som jag skjuter på tills efter flytten.. kanske blir rena träningdagboken här sen... hmm.. träning å orgasmer kanske... vem vet,,,

nu ska jag ut på äventyr å försöka hitta till fridhemsgatan.. vettefan hur det kommer att gå... Ska ansöka om internationellt krökort så att jag kan spela dum svenska som inte förstår skillnaden mellan miles och km när jag åker fast för fortkörning.
men som sagt... ska försöka gå dit från djurgården... vilket inte är så lätt om man har mitt lokasinne i beaktande =)

wish me luck ;)

sista natten på jobbet

satt å skrev på mailen det jag hade tid med under natten de stunder som det var totalt tomt på folk å jag å kollegan inte hade något att göra...

så var det dags igen... sitter nu på jobbet... fyfy på mig... sista natten nu å det är lugnt.. skönt som bara den... gårdagen var seeg seeg seeg.. å sen mega stress... väntade på en vän som skulle ha böcker... å av ngn anledning fungerade inte hemtelefonen bara för att jag glömt mobilen.... allt ska trassla samtidigt.. eller hur? men men,... hann inte med allt riktigt men det viktigaste innan jobbet...

Ännu en natt på statoil, dock var denna särdeles lugnt ovh händelselös... förutom femton minuter innan jag slutade.. då skulle självklart frysen trassla... men men.. kommer iväg ngra minuter sent, sen rally ut till djurgården... shit.. skärpa sig är ett måste annars kommer körkortet ryka alltför snart. 20 minuter dörr till dörr är väl inte det snabbaste... men inte särskilt körkortsvänligt.

skön dag.. softa med film å mys å sen iväg till ssc möte... Var kul att träffa fler folk, och en hel del intressanta diskussioner... varför träffar jag alla dessa sköna softa personer nu när jag ska flytta snart... förnekelse var det.. ja.. just nu lever jag i förnekelse över flytten... Halvt ser jag framemot den, men måste den komma så snart? mycket dravel och lite att säga såhär mitt i natten på statoil...

sista natten.,. å det ville att jag skulle jobba ett 14 timmars pass.. det är sjukt vad lite personal vi har... alltid kris å blir någon sjuk är det megakris... inte bra någonstans... sista natten är också sista natten jag kan ursäkta mit införskaffade sockerberoende, dåliga sömnrytm, dåliga ork och brist på träning... nu ska det bli ändring... en liten mjukstart i tio dagar utan socker och koffein. Sen blir det även rensning från alkohol och stopp på mitt sakta ökande nikotinintag...

hah... händelselös... har precis hjälpte en stackare som fåt i sig föör mycket hasch.. han skakde något otroligt, jag har aldrig sett något liknande, å panikslagen var han... över svimmningskänslan å den otroligt torra känslan i hals och mun... ringde och fick tag på en sjuksjäterska som pratade med honom och sade att vi skulle vänta... fick tag på hans föräldrar som kom och hämtade honom. Visade sig att de var bekanta till familjen.. skönt att veta att han var i goda händer i alla fall...

nu iväg med en kompis å åka budbil ett tag innan jag får skjuts in till stan =)

varför kjolar inte alltid är en bra ideé å vad man lär sig en natt på statoil

Kjolar är aldrig bra att springa i. - är de snäva kan du inte röra dig, är de så pass korta att du ändå kan röra dig, ja, då åker de upp-alldeles för högt. Är de inte snäva... ja då åker de upp i vilket fall som helst om de inte är jäääätttelååånga,,,, men då snubblar du bara i dem.

Det jag lärde mig igår var att en omlott-kjol är blande det sämsta man ska ha på sig när man springer till bussen.... å alla vet att springa med ena handen hållandes i kjolen ger en ganska kompisk bild,,, för att inte tala om att man inte kan springa ordentligt.... Som tur var så fick min prydhet inte mig att missa bussen utan jag hann precis... Dock upptäckte jag att jag duktigt nog glömt mobilen.. mindre skillat...

jobbet var hyffsat ok.. min käre bag in box vän kom förbi som vanligt men den här gången hann jag föregå honom å säga att bag in box inte var ett alternativ, inte den här kvällen heller... mer cheezy raggförsök råkade jag ut för den här kvällen, vad sägs om "jahaa, då är vi som lammkött för dig.. du gillar lammkött va?", "jag kan betala i natura" det ni, vilka kap va? =p kvart i tre raggen slutar aldrig att förvåna. Ett gäng killar hängde utanför ca en timme. de var för övrig trevliga och inte alltför cheezy... lite besvikna över att svenska tjejjer alltid ska vara såå låånga... "jag har ju ingen chans ju!" mycket besvikna över att jag hade pojkvän, men trevliga.
Det som slog mig efteråt var att jag inte berättade att jag hade pojkvän förrän de frågade och att jag inte gjort det med folk som har raggat på mig. Jag tänkte efter varför så var fallet, för att säga det är ju det snabbaste sättet att dissa någon. Men någonstans så känner jag att den primära orsaken till att jag inte "svarade" på deras raggninsförsök var helt enkelt för att jag inte hade något intresse. Anledningen till bristen på intresse från min sida kan ju sägas i andra hand vara att jag har pojkvän, dock är det inte den primära orsaken. Bristen på intresse är för att fokus för mitt intresse ligger 100% hos min pojkvän och skulle så göra oavsett om vi var tillsammans eller ej. Alltså känns det fel på något sätt att gömma sig bakom "jag har pojkvän och är inte inresserad" när det i själva verket är, "jag är inte intresserad punkt" någon som förstår skillnaden?
på något sätt känns det som att det är värt att poängtera att jag inte är intresserad på grund av det enkla faktumet att jag inte är det... inte på grund av att jag är i ett förhållande och därför följer de regler och normer som gäller där. Liten skillnad kanske eftersom de två nästan går hand i hand. Men det är en skillnad.

Lite kul var det också när an av killarna började nyktra till å skämmas... stackarn...

Välkommen till my life

kommer skriva sporadiskt och blandade saker utan censur =)

its all about my life, whats in my mind, and everything around me.

RSS 2.0